A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

az iroda.hu csoport tagja

Nyelv / language

Kedves Felhasználónk!
Oldalunk megváltozott, hogy még jobb minőségben tudjuk kiszolgálni mind a kereső ügyfeleket, mind pedig a szakmát. Az üzlethelyiség keresés továbbra is a retail.hu portálon, míg a szakmai információk, hírek a realista.hu oldalon találhatók meg.
retail.hu az iroda.hu csoport tagja
  • Kulcsszavas keresés

    Szűrők törlése
  • realista.hu

A szakma túlélése függhet a trafiktörvénytől

  •  -  2012. Szeptember 19.
Nagy várakozással tekint a trafiktörvény végrehajtása elé a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete, hiszen egy szakma túlélése függ tőle. A hazai trafikosokat képviselő szervezet elnöke szerint minden azon múlik, hogy milyen feltételekkel ültetik át a törvény rendelkezéseit a gyakorlatba ? amelyek számos piacromboló problémát generálhatnak, de helyes megközelítés esetén stabilitást is hozhatnak az érintett vállalkozók számára.

A Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesületének álláspontja szerint az úgynevezett trafiktörvény alapvetően a kiskereskedők érdekeit szolgálja, bár váratlan fordulatként értékelik, hogy a törvény kizárólag dohány- és dohányzással összefüggő termékekre szűkítette le a dohányboltokban árusítható termékek körét.

Lengyel Antal, az egyesület elnöke szerint ?Akik eddig is a dohánykereskedelemből szerezték bevételük 80 százalékát, azokra nézve nem hozhat jelentős változást az új szabályozás. Azoknak viszont, akiknél csak 50 százalék körüli ez az arány, dönteniük kell, hogy folytatják-e az új feltételrendszer mellett, és új üzletpolitikát kell kidolgozniuk, amennyiben belevágnak.?

Az MDKE akkor értékelné sikeresnek a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvény végrehajtását, ha az a dohánykereskedelemmel foglalkozó családoknak biztos megélhetést nyújtó, szakszerű dohány kiskereskedelmet eredményezne.

?Fontosnak tartjuk, hogy olyan koncessziós jogosultak kapjanak lehetőséget dohánytermékek értékesítésére, akik kihívásnak tartják a feladatot, akik az állam által meghatározott igen magas szakmai elvárásoknak meg tudnak felelni, és a szigorú feltételrendszer mellett is vállalják, hogy árulnak dohányterméket. A nyílt koncessziós pályázati rendszer mindenkinek azonos lehetőségeket kínál, de a feltételeknek nem lesz könnyű megfelelni. A határidő pedig várhatóan igen szoros lesz. A Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete civil szervezetként vállalja azt a szerepet, hogy felkészítse a pályázni kívánó kereskedőket a pályázatok elkészítésére. A törvény végrehajtása kapcsán szakmai információkkal segítjük a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium munkáját, hiszen semmiképp nem szeretnénk olyan végrehajtást, ami nem működik jól a gyakorlatban?, tette hozzá Lengyel Antal.

A Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete

A 2002-ben alakult Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete azzal a céllal jött létre, hogy képviselje a dohánykereskedelemmel foglalkozó hazai kis- és középvállalkozások érdekeit, valamint elősegítse a szakma súlyának, társadalmi elismertségének növelését. Egyesületünk olyan vállalkozók szövetségeként működik, akik kifejezetten dohánykereskedelemmel foglalkoznak, kiváló ismerői a szakmának és az általuk forgalmazott termékeknek, foglalkozásukra pedig hivatásként gondolnak.

A dohánytermékek kiskereskedelme gazdag múltra tekint vissza hazánkban, a ?trafikos? kultúra mindennapjaink része. A dohánykereskedelemnek ez a csatornája nem csupán kulturális vagy szolgáltatói értelemben értékes, hanem képviselői kiemelkedő szaktudásának révén jelentős szerepe van a felelős dohányfogyasztás elősegítésében is.

Feladatunknak tartjuk többek között, hogy egyesületünk naprakész információkkal, jogi tanácsokkal, szakmai képzésekkel szolgálja tagjait, valamint piaci adatokkal, állásfoglalásokkal lássa el a közvéleményt. Nem csak figyelemmel kísérni és művelni, hanem aktívan alakítani is szeretnénk a hazai dohány kiskereskedelmet
 

  • forrás: Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete
  • Megosztás:
Iratkozzon fel a Napi Hírfigyelőre!